Pulpe de pui la ceaun cu mamaliga la gratar

de Sylvia in Pui, 10 Aug 2010 | 15799 vizualizari

 

Desi este o mancare obisnuita, chiar banala in combinatia aceasta si preparata dupa reteta asta sincer mi s-a parut un festin culinar. Imi place mamaliga, desi fac destul de rar , si mereu experimentez cate ceva nou la capitolul asta. De mamaliga la gratar am auzit prima data in bucataria italiana, am vazut-o ridicata acolo la rang de vedeta, servita in cele mai variate feluri si ciudate combinatii. M-am bucurat sa o regasesc servita asa si in bucataria romaneasca, este o companie perfecta si vara si iarna atat la sosuri cu legume cat si la carne.
Eu am adaugat la reteta clasica de mamaliga la gratar ideea de a o rumeni intr-o lingura de unt cu granule de sare , ma gandeam sa incerc asta pentru ca imi place sa pun la mamaliga la final o nuca de unt sarat, parca ii da o aroma fina de tot de unt si un luciu aparte.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 4 copanele de pui  ( puteti sa fiti mai generosi cu portiile , eu am fost mai zgarcita  )
  • un ardei mare rosu capia,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o lingurita de boia,
  • sare,
  • piper,
  • putin coriandru maruntit,
  • 50 ml vin,
  • o canita de apa.
  • pentru mamaliga,
  • apa,
  • sare,
  • faina
  • o nuca de unt cu sare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la ceaun cu mamaliga la gratar:

  Preparare: punem la calit rondelele de ceapa cu pulpele de pui, dupa cateva minute adaugam sare, piper si boia si stingem cu vinul. Adaugam rondelele de ardei rosu si pastram pentru final cozile de la ceapa verde. Adaugam si apa calda si lasam sa fiarba cu capac la foc mic ( eu am pus putina apa pentru ca la ceaun se face incet si nu trebuie multa apa, daca mai trebuie completati pana sunt facute pulpele ).

   Dupa ce s-au facut pulpele si a scazut apa ramanad un sos bine legat adaugam cozile de ceapa verde taiate si le lasam un minut si punem coriandru maruntit. Cat timp fierb pulpele de pui ne ocupam de mamaliga. Am facut o mamaliga mai groasa in care la final am adaugat o nuca de unt cu sare.

  Dupa aceea rasturnam mamaliga pe o farfurie si o aplatizam in asa fel incat sa avem un patrat mare de mamaliga gros de 3-4 cm. Lasam sa se raceasca si o decupam dupa dorinta, eu am facut dreptunghiuri mari.  Pregatim untul cu granule de sare  ( eu am folosit untul  Motte  ) .

   Intr-o tava de grill punem 2 felii generoase de unt si cand s-au topit adaugam dreptunghiurile de mamaliga si le lasam sa se rumeneasca bine .

  Mamaliga asta este un vis…are o crusta crocanta mai sarata si un miez moale si aromat, merita sa o testati macar o data .  Nu sustin ca am adus mari contributii artei culinare   dar mamaliga asta trasa in unt la gratar este o idee delicioasa .  Dupa ce este gata mamaliga, o asezam pe o farfurie si o garnisim cu 2 pulpe si putin sos si gata masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la ceaun cu mamaliga la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sylvia 1

12.08.2010, 12:54

Bucataras untul ala e bestial daca esti la dieta nu-ti baga ispita in casa are prin el graunte mari de sare de mare , se tine mereu la frigi sa fie tare si se taie feliute subtiri e ca o cupola si in interior. Pe o paine proaspata cu o felie de jambon crud afumat e durere Aici sunt mai multe sortimente de unt cu sare, cele facute in normandia sunt cele mai bune, cred ca President e the best intre ele, am luat si mancat si in Ro e la fel de bun ca aici se importa nu e facut in alta parte . Deci asa o data poti sa te ispitesti cu o cutie.

Sylvia 1

12.08.2010, 12:55

Nadina am facut gomboti dupa reteta ta

elena1988 1

13.03.2011, 17:55

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii