Inspirat de lia cu unele modificari a iesit foarte bun. Am facut putine deoarece suntem doar doi.
Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare 30 minute.
Pulpele se curata se spala si se presara cu condiment pentru pui.
Intr-o tigae se pune uleiul, se pun cateii de usturoi si pulpele care se rumenesc pe ambele parti cateva minute. Cateii de usturoi se scot si se arunca.
Ceapa se curata se spala si se toaca marunt.
Se scot pulpele pe o farfurie si in acelasi ulei se pune ceapa la calit pana se inmoaie si se pune deoparte.
Cartofii se scurg (apa nu se arunca) si se paseaza.
Se adauga sare, piper, oul, oregano si apa in care au fiert daca este prea tare.
La final se adauga peste cartofi si ceapa calita cu ulei cu tot si se amesteca bine.
Intr-o tavita unsa cu unt se pune un strat de piure, se pune pulpa rumenita,si se acopera cu piure de cartofi.
Se pun deasupra cateva felii de rosie si se introduce in cuptor pentru 30-40 minute pana se rumeneste frumos.
Se consuma calda cu acrituri sau salata.
Pofta Buna!