Pulpe de pui la cuptor si cartofi piure cu sos de ceapa

de bianca92 in Pui, 27 Aug 2014 | 6496 vizualizari

 

Stiu ca la majoritatea le place sa pregateasca cartofii piure cu putin lapte si unt sau smantana si asa fac si eu majoritatea timpului. Dar azi mi-am adus aminte cum facea bunica cartofii mai demult. Si mi-am adus aminte de asta pentru ca tocmai m-au sunat bunicii de la Tasnad si bunicul imi spunea ca nu ii place faptul ca bunica nu mai face cartofii cu ceapa cum ii facea mai demult si ca acum sunt prea moi de la atata lapte si nu au culoare :)) mi s-a facut si mie pofta de vechea reteta si azi am decis sa mai schimb putin clasicii cartofi piure :)

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui spalate si curatate de piele
  • 1/4 cana ulei+ 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa
  • 2 cepe (una mai mare si una mai mica)
  • 3 catei de usturoi
  • o rosie
  • un ardei
  • un ardei mic iute
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • 2 linguri pasta de ardei dulce (eu am avut preparata in casa)
  • 1 lingura delicat de casa (in multe retete folosesc acest ingredient, iar de data aceasta am pus si o poza cu el ca sa vedeti despre ce e ste vorba. De fapt sunt niste legume si verdeturi razuite foarte marunt si tinute in borcan cu multa sare)
  • patrunjel
  • busuioc
  • cimbru
  • 5 cartofi mai mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor si cartofi piure cu sos de ceapa:

Pulpele se spala bine, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Peste acestea se adauga ceapa (cea mai maricica) tocata marunt, usturoiul tocat marunt, pasta de ardei, delicatul de casa (sau legumele rase mai exact), rosia taiata felii, ardeiul feliat subtire si ardeiul iute tocat marunt. Se adauga 1/4 cana ulei si 1/2 cana apa si se da la cuptor la foc mic timp de aproximativ o ora si 40 de minute. Din cand in cand mai puteti intoarce pulpele, iar inainte cu 10 minute sa fie gata se adauga busuiocul, patrunjelul si cimbrul.

Intre timp curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in bucati mici si ii punem la fiert pana trec de testul cu furculita. Cand sunt gata ii pisam, iar in loc de lapte vom prepara un sos astfel:

Ceapa mai mica se toaca marunt si se pune la calit cu cele 2 linguri de ulei, o lingura boia de ardei dulce si putina apa. Cand ceapa s-a inmuiat bine, se ia de pe foc si se torna compozitia peste cartofii piure. Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare.

Mancarea e foarte buna in combinatie cu o salata sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor si cartofi piure cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui dezosate cu orez si legume la cuptor