Pulpe de pui cu iaurt si pesmet

de oanapl in Pui, 13 Aug 2021 | 2990 vizualizari

 

Și eu sunt foarte mândră că fac parte din această frumoasă comunitate și postez cu drag rețete pregătite de mine pentru familia mea.
Vă invit să încercați și voi o rețetă delicioasă și foarte ușor de pregătit.
retete de suflet
 

 

INGREDIENTE

  • 8 ciocănele de pui
  • Sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 150 g de iaurt
  • 20 ml zeamă de lamaie
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de muștar
  • 1/2 legatură pătrunjel verde
  • Pesmet
  • 30 g unt cuburi
  • -pentru garnitură:
  • 6 cartofi
  • Ulei de măsline
  • condiment pentru cartofi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu iaurt si pesmet:

Speli ciocănelele de pui, apoi îndepărtezi pielea și le usuci cu un șervet absorbant apoi le freci cu sare, piper și boia de ardei dulce.
Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie și apoi adaugi usturoiul pisat, muștarul și pătrunjelul verde tocat și amesteci bine pentru a omogeniza compoziția.
Treci fiecare bucată de pui prin sosul de iaurt și apoi prin pesmet.
Așezi copănelele într-o tavă  tapetată cu hârtie de copt și dai tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade C.
După 30 de minute, scoți tava din cuptor și așezi deasupra fiecărei bucăți de pui câte un cub de unt și introduci din nou la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade C.

 Pentru garnitură, cureți cartofii și îi tai felii, îi ungi cu puțin ulei și presari condiment pentru cartofi și apoi îi amesteci bine.Îi pui în friteuza cu aer cald și îi lași (la 180 de grade C) până când se rumenesc intorcându-i pe toate părțile. În aproximativ 20 de minute vor fi gata.
Scoți bucățile de pui din cuptor și le așezi pe un platou alături de cartofi. Poți să îi servești cu gogoșari sau castraveți murați.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu iaurt si pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

oanapl 1

16.08.2021, 21:07

Mulțumesc Claudia!

oanapl 1

16.08.2021, 21:07

Mă bucur că îți place Cleme!

oanapl 1

16.08.2021, 21:08

Mulțumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu pui si pleurotus