Pentru prima data am pregatit ied. Eu sincera sa fiu nu mananc nici miel, nici ied dar daca tot am primit niste carnita trebuia pregatita. Am ales sa fac la tava, bine condimentata, rumena iar ca si aspect imi place cum a iesit, acum astept sa guste maine ai mei sa vedem daca le place desi ei spun ca e foarte buna numai privind-o. Vreau sa va urez sa aveti un Paste fericit, Lumina Sfanta sa coboare in sufletele si casele voastre, sa aveti sanatate, bucurii si multe impliniri!
Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore.
Intr-o cratita pregatim baitul astfel: punem vinul, zeama de lamaie, oregano, cimbrul, morcovul maruntit, boiaua de ardei, foile de dafin rupte bucatele, sare, piper si le amestecam bine. Ceapa si usturoiul verde le curatam, le spalam, le taiem rondele si le punem in bait. Punem carnea in tot acest amestec, acoperim cratita si o dam la frigider pana a 2 a zi, intre timp puteti sa o mai invartiti si pe cealalta parte.
A 2 a zi punem carnea intr-o tava, turnam si din bait dar nu tot. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul in tava. Uleiul il picuram peste carne pentru putin luciu. Acoperim totul cu staniol si dam tava la cuptor cam pentru 1 ora si jumatate - 2 ore.
In bucatarie va fi un miros imbatator si o sa va cuprinda o pofta ( cam asa au patit ai mei, eu am fost mai reticienta daca nu-mi place carnea asta:D )
Incercam cu o furculita iedul si cand este bine patruns, scoatem staniolul si mai lasam 15 minute pana prinde o crusta aurie.
O scoatem din cuptor cand este gata si o tinem acoperita pentru a ramane frageda. Pofta buna dragilor, nu uitati sa nu faceti exces si langa aceasta friptura sa puneti si un pahar de vin rosu!