Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 10 Mar 2019 | 3790 vizualizari

 

Un pranz gustos si satios!
Curcanul fiind de casa, a necesitat mai mult timp de gatire.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa intreaga
  • sare, piper, boia
  • 2-3 lg ulei
  • 1 morcov mai micut
  • rozmarin maruntit
  • 8-10 smochine
  • 100 ml vin rosu (se poate si alb, eu doar rosu am avut)
  • garnitura: cartofi piure
  • salata: sfecla rosie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor:

Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa.

Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se ung pulpele de curcan pe toate partile. Se dau la rece pentru o ora. 

Se curata morcovul si se taie in rondele. Se asaza pulpele intr-o tava, se presara deasupra rozmarinul, se pun rondelele de morcovi si smochinele. Se toarna vinul, se acopera tava si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa o jumatate de ora, se scoate tava si se stropeste carnea cu sosul din tava. Se acopera din nou si se lasa in continuare in cuptor. Dupa o ora se verifica cu o furculita daca este facuta carnea. Daca nu este inca facuta, se mai lasa acoperita iar daca este facuta, se introduce in cuptor neacoperita pentru inca cateva minute pana se rumeneste frumos. 

Intre timp se prepara piureul de cartofi. Cand este gata facuta carnea, se scoate din cuptor si se lasa putin sa se tempereze. Pe o farfurie se asaza piureul de cartofi, bucata de carne iar peste cartofi se toarna putin din sosul ramas in tava si cateva smochine. Este o mancare tare gustoasa. 

Se poate servi ca si muratura cu sfecla rosie sau cu orice altceva preferati. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Timpul de gatire difera in functie de carne.

2

Daca nu va plac smochinele, puteti renunta la ele.

3

Se poate adauga 1-2 catei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan, marinate cu vegeta si legume la cuptor