Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 10 Mar 2019 | 3331 vizualizari

 

Un pranz gustos si satios!
Curcanul fiind de casa, a necesitat mai mult timp de gatire.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa intreaga
  • sare, piper, boia
  • 2-3 lg ulei
  • 1 morcov mai micut
  • rozmarin maruntit
  • 8-10 smochine
  • 100 ml vin rosu (se poate si alb, eu doar rosu am avut)
  • garnitura: cartofi piure
  • salata: sfecla rosie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor:

Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa.

Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se ung pulpele de curcan pe toate partile. Se dau la rece pentru o ora. 

Se curata morcovul si se taie in rondele. Se asaza pulpele intr-o tava, se presara deasupra rozmarinul, se pun rondelele de morcovi si smochinele. Se toarna vinul, se acopera tava si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa o jumatate de ora, se scoate tava si se stropeste carnea cu sosul din tava. Se acopera din nou si se lasa in continuare in cuptor. Dupa o ora se verifica cu o furculita daca este facuta carnea. Daca nu este inca facuta, se mai lasa acoperita iar daca este facuta, se introduce in cuptor neacoperita pentru inca cateva minute pana se rumeneste frumos. 

Intre timp se prepara piureul de cartofi. Cand este gata facuta carnea, se scoate din cuptor si se lasa putin sa se tempereze. Pe o farfurie se asaza piureul de cartofi, bucata de carne iar peste cartofi se toarna putin din sosul ramas in tava si cateva smochine. Este o mancare tare gustoasa. 

Se poate servi ca si muratura cu sfecla rosie sau cu orice altceva preferati. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Timpul de gatire difera in functie de carne.

2

Daca nu va plac smochinele, puteti renunta la ele.

3

Se poate adauga 1-2 catei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor