Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 10 Mar 2019 | 3578 vizualizari

 

Un pranz gustos si satios!
Curcanul fiind de casa, a necesitat mai mult timp de gatire.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa intreaga
  • sare, piper, boia
  • 2-3 lg ulei
  • 1 morcov mai micut
  • rozmarin maruntit
  • 8-10 smochine
  • 100 ml vin rosu (se poate si alb, eu doar rosu am avut)
  • garnitura: cartofi piure
  • salata: sfecla rosie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor:

Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa.

Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se ung pulpele de curcan pe toate partile. Se dau la rece pentru o ora. 

Se curata morcovul si se taie in rondele. Se asaza pulpele intr-o tava, se presara deasupra rozmarinul, se pun rondelele de morcovi si smochinele. Se toarna vinul, se acopera tava si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa o jumatate de ora, se scoate tava si se stropeste carnea cu sosul din tava. Se acopera din nou si se lasa in continuare in cuptor. Dupa o ora se verifica cu o furculita daca este facuta carnea. Daca nu este inca facuta, se mai lasa acoperita iar daca este facuta, se introduce in cuptor neacoperita pentru inca cateva minute pana se rumeneste frumos. 

Intre timp se prepara piureul de cartofi. Cand este gata facuta carnea, se scoate din cuptor si se lasa putin sa se tempereze. Pe o farfurie se asaza piureul de cartofi, bucata de carne iar peste cartofi se toarna putin din sosul ramas in tava si cateva smochine. Este o mancare tare gustoasa. 

Se poate servi ca si muratura cu sfecla rosie sau cu orice altceva preferati. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Timpul de gatire difera in functie de carne.

2

Daca nu va plac smochinele, puteti renunta la ele.

3

Se poate adauga 1-2 catei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor