Pulpe de curcan cu portocala si legume

de Ancutsa in Curcan, 16 Noi 2020 | 2724 vizualizari

 

Am pregătit aceste pulpe de curcan pentru o masă de weekend, în familie. Am adăugat cartofi, morcovi, ciuperci și mazăre. Mie îmi place carnea de pasăre în combinație cu fructe, de aceea am adăugat și portocală.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan,
  • 5 cartofi,
  • 1 morcov,
  • ciuperci champignon, după gust,
  • 120 g mazăre congelată,
  • 200 ml vin alb,
  • 500 ml apă,
  • Ulei,
  • 1 lingură mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce, coriandru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan cu portocala si legume:

 

 

Se desfac pulpele de curcan de pe oase, astfel încât să le mărim suprafața de lucru, se așază într-o tavă pentru friptură, în care am pus un strat subțire de ulei.

Se curăță și se spală legumele. Se taie cartofii, cuburi mari, morcovul - rondele, ciupercile în jumătăți. Se mai adaugă în tavă mazărea, vinul, apa, mirodeniile preferate, dar și portocala.

Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox o oră şi jumătate, având grijă să întoarcem carnea la jumătatea timpului, pentru a se rumeni frumos. 

 

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/pulpe-de-curcan-cu-portocala-si-legume.html

TIPS-URI

1

Nu gătiți carnea la foc iute, pentru că devine tare, ațoasă, ci la foc potrivit, pentru a deveni fragedă și pentru ca toate aromele să se îmbine armonios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu portocala si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici