Pulpa de porc la cuptor

de gelu in Porc, 20 Iul 2011 | 6823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 kg pulpa de porc (capac de pulpa)
  • 10 catei usturoi
  • 30 grame slanina afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • jumatate de telina
  • 1 patrunjel
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri untura
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 150 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 150 ml. apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor:

Carnea se impaneaza cu felioare de slanina si jumatati de catei de usturoi,se sareaza,pipareaza,se pune boia,cimbru,se unge cu mustar si untura si se baga intr-o punga cu morcovii,telina,patrunjelul taiate felii,foile de dafin, 50 ml vin si 50 ml apa ,se da la rece pana a doua zi.Intr-o tava potrivita sau cratita se pun legumele din punga si peste ele se pune carnea,se toarna sosul din punga.Se mai adauga ceapa taiata sferturi,usturoiul ramas si 100 ml apa.

Se da la cuptor la foc iute cca 15min pe o parte si 10 min pe cealanta parte sa se rumeneasca frumos si sa faca o crusta la suprafata ca toate aromele sa ramana in carne.Se scoate tava,se adauga 100ml vin,se acopera cu folie de aluminiu sau capac si se da la cuptor cca 1 ora.

Cand se serveste,se feliaza carnea,se toarna sos din tava peste bucatile de carne si se mai da la cuptor cca 10 min.Se serveste cu cartofi aurii sau piure cu sos deasupra,salata verde si cu restul de vin din sticla.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

lilik 1

26.07.2011, 16:03

cam tarzior am ajuns....o bunatate

marcela1979 1

26.07.2011, 16:28

pe asta am ratat o

cocolina 1

26.04.2012, 11:44

buna si delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu sote de legume