Friptura de porc in saramura de bere

de Sidy in Porc, 11 Dec 2010 | 10626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de carne de porc( se poate folosi si alt fel de carne)
  • 2 cepe rosii
  • 2 frunze de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • ceva nucsoara macinata
  • mustar
  • bere cam 0,5-1l
  • mirodenii dupa preferinta(seminte de chimen, coriandru maghiran, ienibahar-ce va place voua)
  • 4 lingurite coniac
  • 2 lingurite otet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc in saramura de bere:

Ceapa si usturoiul se curata.
Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea.
Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual mirodeniile dorite),otetul,coniacul si berea.
In aceasta saramura se pune bucata de carne care in prealabil s-a frecat bine cu piper si mustar.
Se acopera cu folie alimentara de nailon si se pune la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate din saramura, se zvinta bine cu un servet de bucatarie si se freaca din nou cu ceva piper,eventual cu ceva din mirodenii si sare sau condimente de gratar care sa contina si sare.
Intr-o oala incapatoare se pune untura de porc sa se incinga bine si carnea se prajeste rapid pe toate partile.Se aseaza deasupra capacul oalei si se introduce in cuptorul preincins la 180°C pentru cam 2-2,1/2 ore.Din cind in cind se stropeste cu sosul din oala,sa nu se usuce..Cind este gata ,se portioneaza si se serveste dupa dorinta cu garnitura preferata.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in saramura de bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort mimosa.

de Adele 4

la 08:32

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]