Pulpa de porc cu cartofi la cuptor

de T I M E A in Porc, 16 Feb 2014 | 18550 vizualizari

 

Sunt sigura ca tuturor o sa placa carnea la cuptor alaturi de multe legume.
Imi place cum se combina gusturile legumelor cu condimentele si carnea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 kg cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 3 cepe ( eu am ceapa micuta de la tara asa ca pun mai multe)
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • oregano
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu cartofi la cuptor:

Intr-un bol amestecam 2-3 linguri de ulei de masline cu sare, piper si oregano tocat marunt.

Tavalim carnea prin acest amestec apoi o crestam pe ambele parti si din loc in loc si punem in crestaturi bucati de usturoi. 

Curatam si spalam legumele.

Cartofii in taiem in doua, ceapa la fel, morcovii rondele si pastarnacul mai groase.

Asezam carnea intr-o tava in care am pus putin ulei de masline si de jur imprejur asezam legumele. Presaram deasupra legumeleor sare si piper si foile de dafin.

Stropim deasupra cu un pic de vin, acoperim cu folie de Al. si dam la cuptor aprox 40 de min. 

Dupa acest timp indepartam folia, intoarcem carnea si legumele de pe o parte pe alta, stropim cu vin si dam din nou la cuptor aprox 20-30 de minute. Verificam cu o furculita daca carnea e facuta. 

Scoatem din cuptor feliem carnea si servim cu legumele din tava.

Pofta mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

T I M E A 1

16.02.2014, 20:01

Rocsi , Aurelia multumesc

Xandrinne 1

11.12.2016, 10:54

christyansen 1

04.01.2019, 18:14

bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in folie