Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
Cartofii taranesti cu afumatura reprezinta un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau bogat si pentru simplitatea ingredientelor folosite. Aceasta reteta aduce aminte de traditiile autentice ale bucatariei romanesti, folosind ingrediente locale si tehnici traditionale de preparare.
Cum se prepara Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingurita de ulei.
Intre timp,pana fierb cartofii, curatam o ceapa si o taiem fideluta.
La fel procedam si cu kaizerul.
Incingem o tigaie cu restul de ulei si punem la calit kaizeul si ceapa.
Dupa ce s-au calit adaugam boiaua, sarea, piperul si catelul de usturoi zdrobit.
Luam de pe foc, scoatem din tigaie ceapa si kaizerul dar lasam uleiul.
Punem iar tigaia pe foc si adaugam cartofii foarte bine scursi, ii lasam se se perpeleasca usor si rasturnam peste ei amestecul de ceapa si kaizer calite.
Tocam marar sau patrunjel si presaram pe toata suprafata. Servim cu castraveti covasiti sau gogonele in saramura.
Recomandam si cartofi gratinati.