Pulpa de miel gatit cu bere

de Catalina L in Oaie, 11 Feb 2018 | 9229 vizualizari

 

Azi sarbatoresc 3 ani de cand sunt inscrisa pe acest site  minunat. Va multumesc si va pup pe toti!
Va propun o reteta de sarbatoare delicioasa. Este o varianta cu miel a retetei belgiene Carbonade - tocanita traditionala din zona flamanda care este facuta cu carne de vita si bere.
Bautura cu hamei fragezeste si complimenteaza carnea . 
 https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/picior-de-miel-gatit-cu-bere.html

 

INGREDIENTE

  • 3 picioare de miel (souris d’agneau)
  • 0,5 l de bere de calitate
  • 2 pahare cu apa fiarta
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • cimbru uscat, dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de fond de vitel
  • sare, piper
  • 700 g de cartofi mici
  • 4 linguri ulei
  • sare marina
  • 2 linguri bulion de rosii
  • patrunjel tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel gatit cu bere:

Curatati si spalati legumele.

Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline.

Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea.

Se adaugă ceapa taiata marunt, morcovii taiati rondele si usturoiul tocat.

Se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.

Puneti berea si pudra de vitel diluata in apa fierbinte, 1 foaie de dafin si cimbru usccat.

Puneti sare, piper , inchideti oala minune si fierbeti 1 ora (2 ore la oala normala).

Incalziti cuptorul la 180°C.

Se prepară cartofii, se spala si se lasa cu tot cu coaja.

Se pun într-un vas de copt, se presara deasupra un pic de ulei de masline, sare de mare și cimbru. Puneți deasupra o foaie de aluminiu și se da la cuptor la 180 ° C timp de 30 minute.

Atunci când mielul este gata, se scoate impreuna cu morcovii si se pune intr-un vas de cuptor impreuna cu cartofii si un pic de sos.

Se rumeneste timp de 30 de minute.

Sosul ramas se strecoara si se indeparteaza grasimea.

Se pune pe foc si se reduce timp de 20 de minute, adaugati bulionul de rosii si verificati de sare si piper.

Se serveste carnea cu morcovi si cartofi si se arozeaza cu sos.

Decorati cu patrunjel tocat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel gatit cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

13.02.2018, 22:01

Cata, felicitari gatesti minunat!

mihaelar63 1

02.01.2019, 11:40

Un miel cu gust !!! Intr-o vreme mi-am pus ochii pe carbonade

Ina 1

06.03.2019, 15:15

ce bine arata!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la tava