Azi sarbatoresc 3 ani de cand sunt inscrisa pe acest site minunat. Va multumesc si va pup pe toti!
Va propun o reteta de sarbatoare delicioasa. Este o varianta cu miel a retetei belgiene Carbonade - tocanita traditionala din zona flamanda care este facuta cu carne de vita si bere.
Bautura cu hamei fragezeste si complimenteaza carnea .
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/picior-de-miel-gatit-cu-bere.html
Curatati si spalati legumele.
Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline.
Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea.
Se adaugă ceapa taiata marunt, morcovii taiati rondele si usturoiul tocat.
Se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.
Puneti berea si pudra de vitel diluata in apa fierbinte, 1 foaie de dafin si cimbru usccat.
Puneti sare, piper , inchideti oala minune si fierbeti 1 ora (2 ore la oala normala).
Incalziti cuptorul la 180°C.
Se prepară cartofii, se spala si se lasa cu tot cu coaja.
Se pun într-un vas de copt, se presara deasupra un pic de ulei de masline, sare de mare și cimbru. Puneți deasupra o foaie de aluminiu și se da la cuptor la 180 ° C timp de 30 minute.
Atunci când mielul este gata, se scoate impreuna cu morcovii si se pune intr-un vas de cuptor impreuna cu cartofii si un pic de sos.
Se rumeneste timp de 30 de minute.
Sosul ramas se strecoara si se indeparteaza grasimea.
Se pune pe foc si se reduce timp de 20 de minute, adaugati bulionul de rosii si verificati de sare si piper.
Se serveste carnea cu morcovi si cartofi si se arozeaza cu sos.
Decorati cu patrunjel tocat .