Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

de simona72 in Oaie, 12 Dec 2014 | 5251 vizualizari

 

Cred ca v-am bagat in ceata:)) Tan tan este de fapt un oras din Maroc, iar acest amestec de mirodenii ii poarta numele. Este un condiment minunat, care in compozitia lui intra aproximativ 13 condimente si poate fi folosit la orice fel de carne, la peste, legume, orez si bineinteles la mancarurile marocane tajine, kebab, chiftelute. Cat despre palcinta, aromele sunt discrete, nu sunt pregnante ca si cele de la "ras el hanout".

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Bella(eu am folosit proaspete)
  • 300-350 gr carne de miel
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 praf de sare si piper
  • 1-2 linguri ulei de susan
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita mirodenii Tan Tan
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 gr fulgi de migdale(eu nu am avut si am folosit caju)
  • pentru decor:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • de preferat fulgi de migdale(eu nu am avut si am inlocuit cu seminte de susan alb si negru)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan:

Carnea de miel,eu am folosit pulpa, se taie cuburi si se toaca. Ceapa rosie se toaca marunt, la fel si usturoiul si se adauga la carnea tocata. Se adauga uleiul de susan, sare si piper dupa gust, oul, pesmetul, amestecul de mirodenii Tan-tan, se amesteca bine toate ingredientele si se lasa sa se odihneasca 30 minute la temperatura camerei. 

Intre timp ne ocupam de foile de placinta: luam forma care o vom folosii, o punem peste foi si trasam cu cutitul de jur imprefurul formei. Taiem toate foile dupa masuratorile facute. Eu am folosit o foarfeca de bucatarie, mi s-a parut mai usor decat sa le tai cu cutitul...Ungem forma cu putin ulei de masline, impartim foile de doua, ungem fiecare foaie cu ulei de masline si punem jumatate de foi in tava in care urmeaza sa coacem placinta. Peste cele 8 foi, adica jumatate din total, intindem compozitia de carne, peste carne punem fulgii de migdale, in cazul meu nucile caju pe care le-am prajit putin si apoi le-am zdrobit, iar peste nuci am pus restul de foi unse fiecare cu ulei de masline. Ungem placinta pe deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte, iar peste presaram fulgi de migdale de preferat, eu i-am inlocuit cu susan alb si negru. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute, placinta este rumena pe deasupra, reducem focul la 160 grade, luam o bucata de hartie de copt, o trecem prin jet de apa, o scurgem, o punem peste placinta de la cuptor si o mai lasam inca 20 minute. O servim calda cu salata preferata. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

amestecul de Tan Tan marocan contine:paprika, chimion, scortisoara, cardamon, coriandru, turmeric, chili, ghimbir, fenugreck, anason stelat, piper negru, mustar, patrunjel, zahar, sare de mare

2

resturile de foi de placinta le puteti folosii la o placinta greceasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa