Pulpa de curcan rumena

de mihaelar63 in Curcan, 10 Feb 2010 | 12631 vizualizari

 

e sezonul in care putem gati linistite la cuptor fara grija ca se face prea cald in casa .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan [ aprox 1.2 kg]
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 4 rosii cherry
  • busuioc
  • 5 cm radacina ghimbir 
  • 100 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • zeama de la  o lamaie
  • 300 gr ciuperci

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan rumena:

1.   din ulei sare , piper , ghimbir razuit , zeama de lamaie , busuioc [ eu am avut doar uscat ]se face o marinata cu care se maseaza bine pulpa [ bineinteles ca cea de curcan ], care in prealabil a fost bine curatata si spalata .

2.  pulpa de curcan se acopera cu o folie si se lasa la rece pana va fi preparata [ la mine a stat de seara pana dimineata ].

3. punem pulpa de curcan intr-o tava . o impanam cu usturoi ,. deasupra facem taieturi pe diagonala in care introducem felii de rosii , punem si o cana de apa .

4. dam carnea la cuptor cam 1 ora la foc mediu . din cand in cand , intoarcem pulpa .

5. verificam daca carnea este patrunsa , in acest moment punem ciupercile spalate  , patrunjel verde , apa daca mai este necesar  si mai lasati 15 min  pt rumenire .

TIPS-URI

1

in ultima etapa a coacerii stropiti cu zeama de lamaie ca friptura sa se rumeneasca frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan rumena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bunica 1

12.02.2010, 19:59

Multam fain ! A fost auzi! Ce inseamna ca a fost ? Ce , pentru noi nu a mai ramas o ciosvarta ? Hmmmm !

Sylvia 1

12.02.2010, 20:31

Excelent arata

mihaelar63 1

13.02.2010, 00:37

mai am una in congelator , asa ca n-a fi bai , mai facem

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu legume si ciuperci