Pulpa de curcan impanata la cuptor

de cristeena20 in Curcan, 25 Mai 2014 | 12682 vizualizari

 

O friptura ce se topeste in gura...

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa mare superioara de curcan
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare, piper, cimbru verde, pasta de ardei, 2 linguri untura, praf de usturoi
  • vin alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan impanata la cuptor:

- Prima data marinam carnea. Pul a superioara se spala si se sterge cu un servet absorbant. Facem crestaturi cu un cutit  si introducem catei de usturoi taiati bastonase pe lungime. Presaram cu sare , piper si ungem cu pasta rezultata din untura, putin ulei de masline, catei de usturoi, pasta d epaprica, cimbru verde,sare, piper negru.Acest amestec in punem in blender si obtinem o pasta aromata. Ungem bine pulpa pe toate partile si stropim cu vin alb. Lasam la frigider acoperita cel putin 4 ore (se poate lasa de cu seara )

- Intr-o tava taiem o capatana de usturoi pe jumate si asezam cu mijlocul in jos Aduagam din sosul facut, punem pulpa deasupra usturoiulul asezat in tava si turnam marinata peste . Acoperim cu folie de aluminiu si dam la foc incins (220 grade) Dupa 30 minute intoarcem si mai acoperim cca 30 minute. Apoi scoatem folia, intoarcem dion nou pulpa si turnam un mujdei de usturoi facut din usturoi pisat cu sare si apa. Lasam pana se prajeste bine pulpa (cand intepam cu un cutit sa nu iasa lichid roz.

- Se serveste feliata alaturi de garnitura dorita. Eu am facut cartofi aurii si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan impanata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in sos de unt si rozmarin