Am avut o pulpa intreaga, mare de curcan de casa. Pulpa inferioara am lasat-o intreaga, cea superioara am dezosat-o si am feliat-o la servire. Fara un studiu prealabil de reteta, cu ce mi-a cazut sub ochi - sub mana din frigider si condimente a iesit o friptura pe cinste.Cu multumiri speciale mamei-soacre care a crescut curcanii :D
Pulpa intreaga de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am masat carnea cu sare si zeama de lamaie.
Cartofii i-am curatat, spalat si feliat. Caculia de usturoi am curatat-o de mustati, am spalat-o si am taiat-o in doua. Tijele de telina le-am feliat .
Am pus intr-o tava pulpele de curcan in mijloc, peste ele am pus untul bucatele. Cartofii i-am dispus pe margini. Am adugat telina, usturoiul si am condimentat cu, sare, ghimbir si rozmarin. La sfarsit am presarat boia rosie dulce de buna calitate. Am stropit totul cu ulei de masline si am adugat in tava doua cani de apa.
Am infoliat tava in folie de aluminiu si am dat la cuptor timp de 45 minute. Dupa acest timp am indepartati folia[ am adugat rondele de ardei ] si am lasat 30 minute ca friptura sa se rumeneasca frumos.
La servire am presarat mult patrunjel verde.
Serviti friptura cu muraturi sau salata de cruditati preferata .
1
Daca aveti timp suficient disponibil masati carnea cu sare, zeama de lamaie si condimente si lasati sa se marineze cateva ore .
2
Pentru fripturi pentru a iesi gustoase, fragede si rumene adugati zeama de lamaie, vin sau otet aromatizat .