Pui umplut cu midii si sos de lamaie

de laylalala in Pui, 5 Oct 2010 | 4229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui, fara piele si os
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamiae
  • 2 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 2 lingurite sare de mare simpla
  • zeama de la 2 lamai
  • 200 gr midi inghetate (fierte 3-4 minute pana cand se dezgheata)

Pentru sos

  • 300 ml lapte
  • 50 ml Limocello
  • 10 gr amidon alimentar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu midii si sos de lamaie:

Incinge cuptorul la 200˚C.
Pieptii de pui se bat cu ciocanul (puiul se pune intre doua folii alimentare) pana cand devin mai subtiri (dar nu prea subitre) si mai mari.Se unge fiecare piept cu cate ½ lingura ulei de masline, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate si ½ lingurita sare de mare simpla pe fiecare parte.Se impart midiile pe pieptii de pui apoi se ruleaza prinzandu-I cu scobitori pentru a nu se desface.Se pun pieptii de pui intr-o tava, se stropesc cu zeama de lamaie, se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor 15 minute.
Dupa cele 15 minute se inlatura folia de aluminiu si se mai dau la cuptor inca 15-20 minute, stropindu-I din cand in cand cu zeama de lamaie.
Pentru sos se pune la fiert intr-o cratita 200 ml lapte cu Limoncello si un praf de sare.Amidonul se dizolva in 100 ml lapte si se adauga la sos.Se lasa sosul pe foc pana cand se ingroasa apoi se ia cratita de pe foc si se adauga coaja de lamaie.
Pieptul de pui se taie in felii si se servete cu sosul preparat si orez cu sofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu midii si sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

La Ancuta 1

05.10.2010, 14:23

mihaelar63 1

05.10.2010, 14:28

ca de obicei ne rasfeti cu delicatese si ce bine arata si orezul cu sofran

Bya Ralu 1

14.12.2012, 10:42

ce super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui marinat si cartofi la cuptor