Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz

de epurasha2bb in Pui, 14 Ian 2013 | 4795 vizualizari

 

usor si seducator

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura aceasta de pui avem nevoie de cateva bucati de pui,
  • un praf de curry,
  • aproximativ 50 ml Tequila,
  • sare,
  • rasnita Kotanyi ciuperci, verdeturi si sare de mare iodata,
  • rasnita Kotanyi piper cu lamaie,
  • aproximativ 1 kg cartofi galbeni,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 fir de praz,
  • 2 linguri de unt moale,
  • 2 linguri de lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz:

 

Se spala bine carnea, se toarna peste ea Tequila si condimentele si se lasa acoperit la rece 2 ore.Se scoate si se freaca cu ulei si unt, se mai da un rand de condimente, curry si rasnite si apoi se pune la sfarait intr-o tigaie de teflon gros incinsa cu putin ulei.Se lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Se scoate si se aseaza intr-o tava incapatoare in care am pus si o ceasca de apa si cartofii feliati de jur imprejur.Cartofii se pot taia cu forme de floare. Din 2 cartofi dati pe razatoarea mica impreuna cu usturoiul se face o paturica peste carne. Se da la cuptorul incalzit la mediu cam o jumatate de ora.
Intre timp facem crema de praz.Punem la fiert o oala cu apa si deasupra un capac cu gauri sau o strecuratoare mare. Pe aceasta asezam rondelele de praz spalat si curatat.Lasam asa pana se inmoaie si apoi il mixam intr-un blender impreuna cu 2 linguri de unt, putina sare si piper negru, 1 catel de usturoi, 2 linguri de lapte.Crema se va servi turnata peste friptura alaturi de cartofi si patrunjel verde.
Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu morcov si busuioc