Piept de pui in sos alb

de Rocsi in Pui, 27 Oct 2012 | 9405 vizualizari

 

Simplu si bun cam asa consider eu ca este acest fel de mancare!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui dezosat mai mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura mascarpone ( sau alta crema de branza)
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 1 varf lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos alb:

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati porivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam de coaja, il spalam si il taiem rondele. Intr-o cratita de ceramica punem si rumenim puiul pe toate partile (daca folositi alta cratita putin putin ulei). Adaugam 1 cana si 1/2 cu apa, iar cand incepe sa fiarba spumam daca este nevoie. Punem ceapa si morcovul, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, iar daca mai este nevoie de apa mai adaugam putina dar fierbinte.

Faina o desfacem in putina apa. Cand puiul si legumele sunt bine patrunse, dam focul mai mic si printr-o strecuratoare dam drumul la amestecul cu faina si invartim sa nu faca cocoloase.Va iesi un sos foarte subtire, daca doriti sa fie mai gros puneti mai multa faina. Condimentam cu sare, piper si punem busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in cratita. La final incorporam smantana, mascarponele si mai dam 2-3 clocote, nu mai mult.

Tragem de pe foc si presuram patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos alb" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (49)

Rocsi 1

28.10.2012, 13:02

Multumesc si poftim la masa Cris

mamaieelena 1

01.11.2012, 09:17

buuuuuuuuuuuun

Rocsi 1

01.11.2012, 10:49

Multumesc Mamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci