O alternativa aromata a traditionalelor chiftele
Pentru kebab
Pentru garnitura de fasole
Garnitura de orez
Reteta Pentru Garam Masala o gasiti aici
Reteta pentru garnitura de orez o gasiti aici
Eu am facut kebabul din pui. Amesteca carnea tocata cu oul batut si celelalte ingrediente. Pune cat pesmet trebuie ca sa iasa o pasta mai densa (sa nu cada de pe tepuse).
Incalzeste cuptorul la foc mare (200 grade ), unge gratarul din cuptor bine cu ulei si baga-l in cuptor sa se incinga si el.
Cu mana unsa cu ulei ia din amestecul de carne si fa niste chiftele mai lungi si mai plate. Trece o tepusa prin mijloc. Pune kebabul pe o farfurie unsa cu ulei.
Pune kebabul pe gratarul incins si lasa la cuptor 30 min, pana se rumeneste putin. Intoarce pe cealalta parte, da focul mai puternic si mai lasa pana devine auriu bine. Scoate din cuptor.
In timpul asta fa garnitura de fasole: intr-o craticioara incalzeste uleiul si prajeste putin Garam Masala. Adauga ghimbirul si usturoiul si caleste-le putin. Adauga curcuma si amesteca bine. Adauga fasolea rosie, apa si pasta de rosii. Lasa la fiert 2 minute, ca sa se formeze un sos mai inchegat.
Serveste kebabul cu garniturile de fasole si orez.
1
sub gratar se pune o tava cu putina apa, ca sa curga in ea sucurile de la kebab