Pui piri piri cu taitei chinezesti

de papabundetot in Pui, 31 Aug 2013 | 6299 vizualizari

 

Desi urmaresc cat pot de mult toate emisiunile culinare si incerc mereu sa fiu la curent cu ultimele noutati in domeniu,macar cele aplicabile in bucataria mea de acasa,totusi pana de curand nu auzisem niciodata de acest sos piri piri.Din cate am si inteles de la Chef Razvan Alexandru sosul asta…nu exista in bucatarii in general,este un sos al lui Jamie Oliver,probabil creat si denumit asa de el…asta nu stiu.Cert e ca mi-au placut ingredientele sosului si l-am adoptat si eu in acest preparat si chiar mi-a placut ce a iesit la final.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru sos:
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita crema de otet balsamic
  • sos soia (depinde cat vreti sa fie de sarat,se poate inlocui si cu sare)
  • 2 lingurite ulei de rapita
  • 2 ardei iuti mai mici
  • Pentru taiteii chinezesti am folosit:
  • 1 punga taitei chinezesti cu ou
  • legume chinezesti congelate
  • ulei de susan
  • 6 pulpe fara os
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui piri piri cu taitei chinezesti:

Ingredientele pentru sos le-am taiat in bucati mai mici si le-am bagat la blender, le-am amestecat bine,apoi am pus sosul obtinut intr-o tava de yena,am asezat in el pulpele de pui si am dat totul la cuptor pana cand pulpele s-au gatit complet.Din cand in cand am mai deschis cuptorul si am pus cu o lingura sos peste pulpe.

Am pus o oala cu apa si sare la foc,cand apa a clocotit am pus legumele in ea si le-am lasat sa fiarba 8 minute conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi am stins focul si am pus in aceeasi apa taiteii care au stat acolo 4 minute fara ca focul sa mai fie pornit.

Am scurs apoi de apa taiteii si legumele,am adaugat ulei de susan si i-am servit ca si garnitura pentru pulpele de pui in sos piri piri.Un deliciu,si o masa usoara pentru cina.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui piri piri cu taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ananas- mancare chinezeasca