Pui picant chinezesc

de lia maria in Pui, 21 Iul 2012 | 7861 vizualizari

 

Un meniu din bucataria Chineza, cu ardei iute si piper Sichuan, deosebit de delicios !

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe inferioare de pui
  • 2 aripi intregi de pui
  • 2lingurite sos de soia
  • 14 ardei iuti uscati
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita boabe de piper Sichuan
  • 20 bucati arahide crude
  • 150ml ulei de palmier
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant chinezesc:

Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le stergem cu prosoape absorbante. Le punem intr-un bol si presaram sare si sosul de soia peste ele. Le amestecam bine, le acoperim cu folie si le dam la frigider pentru cel putin 30’(eu le-am lasat de seara pana dimineata).

Intr-un wok, punem uleiul  si cand este bine incins, adaugam boabele de piper, apoi ardeii iuti intregi. Amestecam usor si cu grija la miros ! v-a fi intepator si iute ! dar in cateva secunde ardeii vor deveni maronii si trebue sa-i scotem din tigaie, ii punem pe o farfurioara si adaugam carnea.

Prajim carnea in uleiul iute, cam 15’, intorcand-o pe toate partile, apoi adaugam dinnou ardeii iuti si mai prajim putin. Cand carnea este aproape gata, adaugam arahidele crude, amestecam totul, mai lasam pret de 1’ si scoatem totul pe servetele absorbante.

Am servit preparatul cu orez fiert la aburi si ornat cu ceapa verde.

PS: In ciuda cantitatii mari de ardei iute folosit, preparatul este deosebit de gustos si numai usor picant !

Pofta buna!

TIPS-URI

1

pui

2

ardei iute uscat

3

piper sichuan

4

arahide crude

5

orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui picant cu legume