Pui pe sticla, la cuptor

de mirela0911 in Pui, 28 Feb 2021 | 5406 vizualizari

 

Un pranz delicios care nu necesita niciun fel de prezentare!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui grill de 1.6 kg
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt rozmarin macinat
  • 1 buc ceapa mai mica
  • 3 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 mar
  • 5 catei de usturoi
  • ciuperci brune
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa calduta
  • 1 sticla de jumatate de litru

Pt. servit:

  • piure de cartofi
  • salata/muratura preferata
  • felii de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla, la cuptor:

Se curata puiul, se spala bine si se sterge cu prosoape absorbante.

Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele si rozmarinul. Se unge cu acest amestec puiul pe toate partile, inclusiv in interior si se lasa la rece cel putin 2 ore.

Se curata ceapa si se taie marunt. Se introduce in sticla de jumatate, se adauga si boabele de piper si foile de dafin apoi se umple sticla cu apa calduta. Se pune puiul pe sticla, cu picioarele in jos si se asaza cu grija intr-o cratita. Se toarna apa calduta si vinul.  Se pun de jur imprejur felii de mar si cateii de usturoi curatati.

Se da cratita la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa in jur de 2 ore. Cam din 15 in 15 minute se stropeste puiul cu sosul din cratita. Aproape de final, se pun in sosul format in cratita si ciupercile curatate. Cand este frumos rumenit, bine facut, puiul este gata si se poate servi.

Intre timp se prepara piureul de cartofi sau orice alta garnitura preferati.

Se scoate cratita din cuptor si se lasa 5 minute sa se racoreasca dupa care se poate lua de pe sticla cu grija pentru a nu va arde. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a fi bine gatit puiul se ia in calcul aproximativ o ora per kg carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui aromat pe sticla