Pui pe sticla, la cuptor

de mirela0911 in Pui, 28 Feb 2021 | 4352 vizualizari

 

Un pranz delicios care nu necesita niciun fel de prezentare!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui grill de 1.6 kg
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt rozmarin macinat
  • 1 buc ceapa mai mica
  • 3 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 mar
  • 5 catei de usturoi
  • ciuperci brune
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa calduta
  • 1 sticla de jumatate de litru

Pt. servit:

  • piure de cartofi
  • salata/muratura preferata
  • felii de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla, la cuptor:

Se curata puiul, se spala bine si se sterge cu prosoape absorbante.

Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele si rozmarinul. Se unge cu acest amestec puiul pe toate partile, inclusiv in interior si se lasa la rece cel putin 2 ore.

Se curata ceapa si se taie marunt. Se introduce in sticla de jumatate, se adauga si boabele de piper si foile de dafin apoi se umple sticla cu apa calduta. Se pune puiul pe sticla, cu picioarele in jos si se asaza cu grija intr-o cratita. Se toarna apa calduta si vinul.  Se pun de jur imprejur felii de mar si cateii de usturoi curatati.

Se da cratita la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa in jur de 2 ore. Cam din 15 in 15 minute se stropeste puiul cu sosul din cratita. Aproape de final, se pun in sosul format in cratita si ciupercile curatate. Cand este frumos rumenit, bine facut, puiul este gata si se poate servi.

Intre timp se prepara piureul de cartofi sau orice alta garnitura preferati.

Se scoate cratita din cuptor si se lasa 5 minute sa se racoreasca dupa care se poate lua de pe sticla cu grija pentru a nu va arde. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a fi bine gatit puiul se ia in calcul aproximativ o ora per kg carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc