Beer can chicken este un preparat de pui la grătar indirect, în care o cană deschisă de bere sau altă băutură conservată este introdusă în cavitatea unui pui și apoi folosită pentru a ține puiul vertical în timp ce gătește pe grătar sau cuptor. În timpul procesului de gătire, berea adăuga aroma la mâncare. Puiul se află într-o poziție verticală, grăsimea se scurge și pielea este gătită uniform. Se crede ca Beer can chicken are originea in Louisiana, in USA.
Amestecam semințe de muștar, semințe de chimen, sare, piper, oregano si se macina pentru a deveni praf.
Folosim intai putin ulei de masline și apoi amestecul de condimente pentru acoperi puiul.
Deschidem berea și golim jumate din bere.
Punem puiul peste cutia de bere, ne asiguram ca ramane drept si ca nu se misca.
Bagam în cuptor in partea jos, la 210 de grade C, pentru o oră și 10 minute.
Când este gata, scoatem din cuptor și lăsam să se răcească timp de 10 minute, înainte sa taiem puiul.
Se toarna berea ramasa in tigaie si se pune pe foc, lasam pana devine un sos gros si turnam peste carne.
Serviti cu cartofi prajiti, cu salata, cu orez sau... vedeti mai jos pozele...
Gasiti aici reteta pentru pita greca
pentru shawarma am folosit sos cu smantana si arpagic