Pui marinat cu tamarind

de retetepersane in Pui, 13 Noi 2010 | 6864 vizualizari

 

Tamarindul este un element esential in bucataria africana, indiana, mexicana si caraiba si este cel care da aroma profunda a sosului Worcestershire.
Se presupune ca tamarindul isi are originea in India, dupa cum ii spune si numele "tamar hindi", curmala indiana.
Aceasta reteta este foarte usor de pregatit, iar ingredientele sale simple se completeaza unul pe celalalt dand nastere unui gust bogat, delicios si surprizator.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele taiat in cuburi
  • o ceapa taiata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurs si jumatate de pasta de tamarind + o cescuta de apa calduta
  • jumatate de pahar de vin alb demisec
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita pudra de chilli
  • sare, piper negru, dupa gust
  • o lingura de miere
  • orez basmati pentru garnitura, 2 cesti
  • pentru ornat, patrunjel verde, sfecla murata, morcovi murati, ce va place
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui marinat cu tamarind:

1. Se face o marinata din tamarindul subtiat cu apa, vinul alb, ceapa, usturoi, sare, piper, turmeric, chilli, miere, in care se adauga puiul taiat si se lasa cam o ora la frigider.(sau cat aveti timp)
2. Se aseaza puiul marinat intr-un singur strat intr-un vas termorezistent, deasupra se toarna marinata si se introduce in cuptorul pre-incalzit
3. Dupa 10-15 minute se scoate din cuptor si se intorc bucatile de pui.
4. Intre timp, orezul basmati se spala si se pune la fiert in apa cu sare.
3. Puiul va fi gata cand va avea o culoare bruna iar sosul de tamarind va fi ingrosat
5. Se serveste puiul cu garnitura de orez basmati peste care se presara deliciosul sos acrisor, si se decoreaza cu sfecla, morcov si patrunjel.

TIPS-URI

1

e bine sa gustati marinata, daca vi se pare foarte acra adaugati miere, zahar brun sau zahar alb dupa gustul dvs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat cu tamarind" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Mitinita 1

13.11.2010, 10:51

imi place.reteta persana cu vin in ea!Da' unde gasesti pasta de tamarind aici?
arata foarte bine

retetepersane 1

13.11.2010, 14:30

Mitinita, pasta de tamarind am luat-o de la K-life, dar sotul meu a recunoscut-o ca aveau si ei in Iran, dar nu am retinut cum se numeste, ceva acru care mancau cand erau copii.
Cred ca se poate inlocuii cu pasta de rodii.
Reteta am inteles si eu ca e braziliana

nadina73 1

29.11.2010, 00:09

FOARTE BINE ARATA

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripioare la cuptor in crusta de lapte de cocos