Pui manastiresc a la Gaby

de Bya Ralu in Pui, 10 Mai 2013 | 3951 vizualizari

 

reteta minunata a gabytzei o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/pui-manastiresc-33883.html

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui+4 aripi de pui
  • 2 cepe mari
  • 50 g unt
  • 1 cutie de ciuperci
  • 200 ml smantana danone de 18%
  • 2 oua
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare/piper/boia dulce/curcuma si ghimbir/cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc a la Gaby:

Bucatiile de pui se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si curcuma.

Intr-un ceaun punem untul la topit, adaugand si bucatile de pui pentru a se rumeni.

Se pune 1 cana si jumatate de apa si se lasa la fiert cu capac pe foc mic 30 minute.

Intre timp se taie ceapa julien si se pune la calit in putin unt. Dupa ce s-a rumenit, se adauga si ciupercile scurse de zeama. Adaugam putin ghimbir si lasam cateva minute la calit. Se stinge cu vinul alb si se lasa sa scada.

Ceapa si ciupercile se adauga peste pui impreuna cu usturoiul pisat si cimbru si se lasa sa fiarba impreuna circa 10 minute.

Ouale se bat bine, se amesteca cu smantana si patrunjelul tocat marunt. Se ia cratita de pe foc, se pune compozitia de smantana, se amesteca pana se omogenizeaza. Se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote.

Se serveste cu mamaliga.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc a la Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

10.05.2013, 22:50

in brasov))))

loredanaaa 1

11.05.2013, 00:30

bun aproape cand o sa fiu acasa

Bya Ralu 1

11.05.2013, 00:37

)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc