Nu stiti cum sa mai gatiti puiul? Iata o reteta deosebit de gustoasa, carnea se fragezeste tare bine, iar gustul este unul grozav!
Se spala carnea, se taie apoi fiecare bucata in doua, si pentru ca pieptul pe care l-am avut era foarte gros, am mai taiat inca o data fiecare bucata obtinuta in doua.
Se amesteca untul cu uleiul de masline, cu usturoiul zdrobit cu sarea, piperul, turmericul, zeama si coaja de la o lamaie si se unge cu el fiecare bucata de pui.
Intr-o tava in care am pus uleiul de palmier am asezat bucatile de carne, am asezat deasupra cate o felie de lamaie, apoi am pus tava la foc foarte mic pe aragaz impreuna cu o canita de apa, un praf de sare si de piper.
Am lasat pana a inceput sa dea in clocot am turnat vinul si am dat tava la cuptor, acoperind-o cu o foaie de copt pergament. La jumatatea coacerii am scos foaia de copt de deasupra si am uns carnea cu zeama din tava de cateva ori.
Eu am ales ca garnitura piureul de cartofi.
Sa aveti pofta!