Am găsit reţeta asta la bucătăresele vesele, mi-a plăcut cum arată, aşa că am executat-o modificând pe ici pe colo, adăugându-i şi o pată de culoare, cu ajutorul unor legume. Din fericire i-a plăcut şi pofticiosului meu, care preferă carnea doar cu sare şi piper.
Pieptul de pui mi-a fost cumpărat dezosat, aşa că doar l-am tăiat in două pe lung, l-am spălat şi l-am uscat cu şervete de hârtie.
Am curăţat usturoiul şi l-am dat pe o răzătoare fină. Într-un bol am pus toate ingredientele, am amestecat să se omogenizeze şi am pus carnea în acest sos, apoi am pus-o la frigider preţ de vreo 3 ore. Recomandarea era să se lase de pe o zi pe alta, dar eu am uitat că nu mai am Curry şi a trebuit să aştept dimineaţa să cumpăr, apoi nu am mai avut răbdare să las prea mult în frigider.
Cum spuneam, am lăsat carnea în sos la frigider 3 ore. Când am scos-o, am curăţat-o puţin de sos şi am rumenit-o în tigaie, pe ambele părţi în puţin ulei de măsline. Ideal ar fi să aveţi o tigaie în care să încapă toată carnea odată, altfel la tura a doua se va carameliza sosul, cum s-a întâmplat la mine.
Am pus toată carnea într-un vas de sticlă termorezistentă, am turnat sosul deasupra şi am pus în cuptorul încălzit pentru 20 de minute.
Până s-a copt carnea, m-am ocupat de garnitură. Am fiert o căniţă de orez cu puţin curry, până a scăzut toată apa şi a fost fiert orezul, apoi l-am amestecat cu două linguri de caşcaval ras pe o răzătoare fină. Am pus orezul în forme de îngheţată unse cu ulei, pentru a-i da formă.
Am fiert la aburi 2 morcovi tăiaţi cuburi şi amestecaţi cu doi ardei roşii tăiaţi tot cuburi. După ce s-au fiert, am adăugat o cutie de 400 g mazăre şi 200 g porumb dulce şi am încălzit tot amestecul. Nu l-am mai tras la tigaie cu unt, pentru că deja avea puiul destule grăsimi.
După conţinut şi după ce am mai văzut eu pe la emisiunile culinare la tv, această reţetă este de influenţă indiană (doar puiul cu sos). Asta este tot. Poftă bună.
1
În loc de caşcaval ar fi fost mai bun puţin parmezan, dacă m-aş fi gândit din vreme, dar cum eu gătesc după inspiraţie... asta este.