Hmmm.e sambata,asta inseamna ca papam ceva buuunnn!!!
Aveam in frigider un dovlecel tanar si proaspat si ma gandeam ca e pacat sa il irosesc sau sa il las sa se strice,asa ca m-am gandit la niste paste cu legume (morcov si dovlecel). Pieptul de pui era deja pregatit dar nu prea aveam o idee ce sa fac cu el…si pana la urma m-am gandit la o crusta de miere cu susan.
Am folosit pentru paste:
Pentru pui;
Am curatat si spalat legumele,dovlecelul l-am taiat in sferturi si apoi in diagonala fiecare sfert,morcovul l-am taiat fasiute subtiri cu curatatorul de legume,usturoiul l-am tocat marunt. Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,usturoiul si am lasat pana s-a calit putin,am adaugat apoi curry si legumele.Dupa ce legumele s-au inmuiat putin am pus sos soia,sos teriyaki si ardeiul taiat marunt,am adaugat si un strop de whishy si am mai lasat pe foc.Pastele erau deja la foc si dupa ce le-a expirat timpul de fierbere indicat pe ambalaj (eu le-am lasat cu 1 minut mai putin),le-am adaugat peste legume.Am pus apoi gran cucina,am amestecat si gata!!
Puiul spalat l-am taiat felii,fiecare piept in parte inainte de a-l pune la marinat.
Am facut o marinata din sos soia,scortisoara si curry si am lasat carnea in ea cam jumatate de ora.Am scos apoi carnea si am pus-o in tigaie sa prinda putina culoare,mai apoi am mutat-o intr-o tava si am dat la cuptor. Fiind deja prelucrat termic pe aragaz,pieptul nu a avut nevoie de foarte mult timp la cuptor.Dupa ce s-a mai rumenit putin am scos tava,am adaugat miere si susan pe fiecare bucata si am mai dat 2 minute la cuptor la foc mare.
Am servit toate aceste bunatati alaturi de o salata clasica de rosii si castraveti.
Pofta mare!