Pui dulce-picant cu cus-cus aromat

de simona72 in Pui, 12 Apr 2013 | 7920 vizualizari

 

Tocmai la reteta cu nr 100 am facut mincarea in colaborare cu sotul...nu ca ar fi fost o placere pt el, nu-i place sa stea in bucatarie, dar de nevoie vine...asa ca sper sa va placa colaborarea noastra.

 

INGREDIENTE

  • pt friptura de pui:
  • 2 pulpe intregi taiate in jumatate
  • 2 aripi de pui
  • sare piper
  • boia afumata
  • 1 lingura ulei de masline
  • citeva crengute de cimbru proaspat
  • o cescuta de vin alb
  • o lingura miere
  • pt cus-cus:
  • 130 gr cus-cus(cam jumatate de punga)
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita amestec condimente 5 arome
  • citeva feliute de ardei iute
  • 2 linguri patrunjel tocat fin
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui dulce-picant cu cus-cus aromat:

Carnea o spalam si o tamponam cu prosop de bucatarie de firtie, o condimentam cu sare,piper, boia afumata si citiva stropi ulei de masline si o frecam bine sa intre condimentele in carne. Asezam carnea intr-o tava termorezistenta, punem un paharel de vin alb si frunzulite de cimbru proaspat peste carne. Dam la cuptorul incins la 180 gr pt 30-40 minute, pina carnea este patrunsa si are o culoare aramie. Cind este gata purnam putina miere peste carne, punem o folie de aluminiu peste tava si lasam carnea in cuptorul fierbinte,dar focul sa fie stins.

Pt cus-cus: fierbem cus-cusul conform instructiunilor de pe ambalaj. Punem o tigaie pe foc cu 2 linguri ulei de masline, adaugam ceapa verde taiata feliute,feliutele de ardei iute(puteti sa puneti mai mult ardei iute), lasam 1 minut, adaugam condimentele 5 arome si mai lasam 1 minut. Punem cus-cusul fiert "al dente", condimentam cu sare si piper, adaugam rosiile cherry taiate in jumatati si patrunjelul tocat. Amestecam si mai lasam la foc iute 1-2 minute. Servim carnea de pui cu o portie de cus-cus si cu sosul lasat de friptura.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dulce-picant cu cus-cus aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu legume la cuptor