Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)

de alinutza1983 in Pui, 19 Feb 2011 | 13202 vizualizari

 

nu stiu cat de mult seamana cu un preparat chinezesc, dar e una din primele mele incercari in acest sens, asa ca sper sa nu primesc prea multe critici: ) )...oricum e o varianta satioasa pentru o cina ceva mai consistenta...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de taitei de orez
  • 700 gr piept de pui dezosat
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 varza chinezeasca
  • 1 lingura ulei de susan
  • sos de soia 
  • 2oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc):

1. Punem la inmuiat taiteii 3-4 min, in apa calduta, 10-15 min in apa rece, apoi ii scurgem de apa.

2. Taiem pieptul de pui ( spalat si curatat in prealabil) in bucatele mici, apoi ceapa o facem solzisori, varza fideluta si dam si morcovul pe razatoare.

3. Incingem uleiul in wok si inabusim carnea vreme de 3-4 min ( cat sa isi schimbe culoarea), apoi adaugam legumele si le calim la foc puternic pana ce se patrund, fara insa a le inmuia. Apoi punem si sosul de soia  dupa gust si taiteii scursi de apa si mai amestecam vreo cateva minute.

 4. Peste tot acest amestec adaugam 2 oua batute si mai amestecam inca o data! Delicios...( nu stiu cat de mult seamana cu un preparat chinezesc, dar e una din primele mele incercari in acest sens, asa ca sper sa nu primesc prea multe critici: )  )...oricum e o varianta satioasa pentru o cina ceva mai consistenta...

TIPS-URI

1

1. Sosul de soia este sarat, ca atare nu vom pune sare in acest preparat.

2

2. Putem alege si o varianta picanta, adaugam 1 ardei iute , taiat pe lung in fasii subtire si 1 lingura sos chili.

3

3. Nu vom scurge taiteii de apa decat in momentul in care ii punem in tigaie ( daca stau fara apa se intaresc si nu mai sunt buni de nimic).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

cismaru_nicoleta 1

20.02.2011, 00:24

Arata bina Alinuta..ti-a iesit super..

mada 1

03.12.2011, 13:01

este nemaipomenita pt mine aceasta mancare,am facuto de curand imi place mult,numai ca eu nu am gatito cu ou. Cand pui oul batut,
amesteci in continuare?

alinutza1983 1

04.12.2011, 16:00

da...oul batut il punem peste amestec si amesteacm inca o data usor 1

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu portocale