Piept de pui cu sos barbeque si piure de fasole neagra

de papabundetot in Pui, 15 Dec 2013 | 2812 vizualizari

 

Am citit ca fasolea neagra este foarte sanatoasa pentru inima si creier,asa ca m-am gandit ca pentru astazi sa fac o masa sanatoasa pentru cei dragi.Pentru ca este un bob foarte mic,tare dar si pentru ca are nevoie de ceva timp sa fiarba,am inmuiat fasolea in apa de cu o seara inainte.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru fasole:
  • 300 gr fasole neagra
  • 2 foi dafin
  • piper,sare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • Pentru friptura:
  • 1 piept mare de pui
  • sos soia,
  • sos worchester
  • curry
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos barbeque si piure de fasole neagra:

Pieptul de pui l-am taiat felii (nu foarte subtiri),l-am marinat in sos soia,sos worchester si curry pentru aproximativ o ora,apoi cu tot cu marinata in care a stat l-am pus in tava impreuna cu 1 lingura de unt si l-am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos,fara a-l usca.

Fasolea a stat la inmuiat de cu o seara inainte,a absorbit toata apa in care o pusesem si bobul ei s-a marit fata de cum era initial.Am pus fasolea intr-o oala,am adaugat 2 foi de dafin,sare,piper si am lasat-o sa fiarba 2 ore si jumatate pana s-a inmuiat.Dupa ce a fiert,am scurs-o de apa (am pastrat o cana de apa din cea in care a fiert fasolea) si am bagat-o la blender impreuna cu usturoiul si untul si s-a format un piure aromat.Am incins ulei intr-o tigaie si apoi am adaugat si piureul de fasole si l-am mai gatit un pic la foc foarte mic adaugand cate putin din apa in care a fiert fasolea,pentru ca piure-ul sa nu fie prea uscat.

Am servit pieptul de pui alaturi de piure de fasole neagra si un sos barbeque…o mancare gustoasa pentru o zi atat de mohorata cum a fost cea de azi.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos barbeque si piure de fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc by Radu Anton Roman