Se taie pieptul de pui in cubulete mici . Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoiul se toaca marunt, iar ceapa se taie juliene. Se pun legumele impreuna cu carnea, cu putin ulei si apa cat sa le acopere la fiert, la foc mic.
Cand carnita e gata se adauga rosiile curatate de coaja si taiate feliute, pasta de tomate desfacuta in putina apa, mustarul, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se lasa cam 10 - 15 minute la foc mic ca sa scada sosul.
Se prepara o mamaliguta din apa cu sare, un strop de ulei si malai. Cat e inca fierbinte se pune intr-un castron uns cu ulei, se taseaza bine, iar deasupra se pune un alt castron uns si el cu ulei pe fund si se apasa bine. Surplusul de mamaliga se indeparteaza si se finiseaza frumos marginile. Se lasa la racit complet, apoi se scoate pe o farfurie. O sa aiba aspectul unui castronel care se umple cu puiul cu sos.