Pui cu sos de soia si ierburi de Provence

de Ina in Pui, 23 Aug 2011 | 6714 vizualizari

 

Pentru provocarea lunii august. La prune spun "pas " :P

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg ( fara cap si picioare )
  • boia dulce de ardei
  • amestec verdeturi de Provence
  • sare/ delikat
  • ulei pentru uns puiul ( 50 ml)
  • cartofi noi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de soia si ierburi de Provence:

( pentru cuptorul cu halogen )

Curatam cartofii, ii taiem jumatati si-i spalam, apoi ii asezam pe gratarul mic al cuptorului cu halogen. Stropim cartofii cu doua linguri de ulei si presaram sare.

Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Se lasa la scurs, apoi se stropeste bine cu sos de soia si se presara in interior si exterior cu sare/ delikat, boia  dulce de ardei, amestec de ierburi de Provence.  Asezam puiul pe patul de cartofi , il stropim cu putin ulei  si rumenim totul la  200- 220 grade Celsius, 30 minute. Intoarcem cartofii si puiul si pornim cuptorul pentru inca 30 minute, la 200-220 grade Celsius. Grasimea scursa de la pui va rumeni cartofii si le va da un gust deosebit.

Servim totul cald, alaturi de o salata de vara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de soia si ierburi de Provence" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui in sos de smantana si cascaval, la cuptor