Pui cu paste si ciupercute

de radu_popovici in Pui, 23 Ian 2012 | 4276 vizualizari

 

Iata o reteta robusta si satioasa, cu gust si aroma pline de personalitate, completatesi echilibrate excelent de un vin tanar, dar de mare calitate: Alira Merlot 2009.

 

INGREDIENTE

  • 1 jumatate de piept de pui dezosata, fara piele, cca 150-200 g
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 100 g ciupercute champignon, feliate
  • patrunjel proaspat, tocat
  • 60 ml vin rosu, sec
  • 160-200 g spaghete
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu paste si ciupercute:

Se taie pieptul de pui in jumatate, pe orizontala. Se asaza feliile intre doua folii si se bat usor, ca sa aiba o grosime uniforma de cca. 5 mm.

Se scot fileurile din folii, se sareaza si se pipereaza. Se tavalesc apoi prin faina, cat sa se acopere uniform. Se scutura de exces.

Se fierb pastele in multa apa cu sare (cca. 2 lingurite la litru) pana ce sunt aproape facute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine.

Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu-iute. Se prajesc feliile de piept 2 minute, pe ambele parti, pana ce se rumenesc uniform. Se scot pe o farfurie.

Se adauga in tigaie ciupercile si usturoiul. Se sareaza si se soteaza 3-4 minute, sau pana ce ciupercile incep sa se rumeneasca.

Se readuce carnea in tigaie, apoi se adauga vinul. Se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera tigaia si se mijoteaza carnea 3-4 minute. Se scot din nou feliile de carne pe o farfurie.

Se adauga pastele in tigaie impreuna cu patrunjelul si se amesteca in sos, timp de 1 minut.

Se feliaza carnea, pe un plan inclinat, ca sa se obtina felii cat mai mari.

Se scot pastele pe doua farfurii individuale, peste dele se pune sosul de ciuperci, iar feliile de pui se asaza deasupra. Se orneaza cu frunze de patrunjel.

 

TIPS-URI

1

Vin pentru servit: Alira Merlot 2009

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu paste si ciupercute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

23.01.2012, 22:35

Perfecta reteta!!!!!

mamaieelena 1

23.01.2012, 23:18

bun delicios

radu_popovici 1

25.01.2012, 09:30

Va multumesc pentru comentarii. Nu uitati insa de vinurile de la WineRo: fara ele placerea nu mai este aceeasi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi