Iata o reteta robusta si satioasa, cu gust si aroma pline de personalitate, completatesi echilibrate excelent de un vin tanar, dar de mare calitate: Alira Merlot 2009.
Se taie pieptul de pui in jumatate, pe orizontala. Se asaza feliile intre doua folii si se bat usor, ca sa aiba o grosime uniforma de cca. 5 mm.
Se scot fileurile din folii, se sareaza si se pipereaza. Se tavalesc apoi prin faina, cat sa se acopere uniform. Se scutura de exces.
Se fierb pastele in multa apa cu sare (cca. 2 lingurite la litru) pana ce sunt aproape facute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine.
Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu-iute. Se prajesc feliile de piept 2 minute, pe ambele parti, pana ce se rumenesc uniform. Se scot pe o farfurie.
Se adauga in tigaie ciupercile si usturoiul. Se sareaza si se soteaza 3-4 minute, sau pana ce ciupercile incep sa se rumeneasca.
Se readuce carnea in tigaie, apoi se adauga vinul. Se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera tigaia si se mijoteaza carnea 3-4 minute. Se scot din nou feliile de carne pe o farfurie.
Se adauga pastele in tigaie impreuna cu patrunjelul si se amesteca in sos, timp de 1 minut.
Se feliaza carnea, pe un plan inclinat, ca sa se obtina felii cat mai mari.
Se scot pastele pe doua farfurii individuale, peste dele se pune sosul de ciuperci, iar feliile de pui se asaza deasupra. Se orneaza cu frunze de patrunjel.
1
Vin pentru servit: Alira Merlot 2009