Ciocanelele de pui se spala, se ususca cu un servet de hartie si se cresteaza cu cutitul din loc in loc. Se face un amestec din zeama de lamaie, ulei de masline, usturoiul ras pe razatoare, patrunjelul tocat fin si ardeiul taiat cuburi mici. Se toarna amestecul peste carnea de pui, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa 30 min la frigider. Se prajesc ciocanelele in putin ulei, intorcandu-le pe toate partile, apoi se adauga marinata in tigaie si se lasa sa se inabuseasca pana se evapora si ciocanelele se rumenesc frumos. Se pastreaza apoi la cald.
Cartofii se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, se aseaza intr-un tifon si se scurg bine de zeama. Se amesteca apoi cu oul batut, cascaval ras, pesmet, sare si piper. Se iau cu lingura gramajoare de cartofi si se prajesc in ulei incins. Se intorc usor pe partea cealalta cu o paleta. Se servesc alaturi de puiul cu lamaie.