Pui cu lamaie si crochete de cartofi

de Oana in Pui, 6 Mar 2012 | 7654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ciocanele de pui
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • patrunjel verde
  • jumatate de ardei capia 
  • optional ardei iute
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • Pentru crochete:
  • 2 catofi
  • 50 g cascaval ras
  • un ou
  • 2-3 linguri de pesmet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie si crochete de cartofi:

Ciocanelele de pui se spala, se ususca cu un servet de hartie si se cresteaza cu cutitul din loc in loc. Se face un amestec din zeama de lamaie, ulei de masline, usturoiul ras pe razatoare, patrunjelul tocat fin si ardeiul taiat cuburi mici. Se toarna amestecul peste carnea de pui, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa 30 min la frigider. Se prajesc ciocanelele in putin ulei, intorcandu-le pe toate partile, apoi se adauga marinata in tigaie si se lasa sa se inabuseasca pana se evapora si ciocanelele se rumenesc frumos. Se pastreaza apoi la cald.

Cartofii se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, se aseaza intr-un tifon si se scurg bine de zeama. Se amesteca apoi cu oul batut, cascaval ras, pesmet, sare si piper. Se iau cu lingura gramajoare de cartofi si se prajesc in ulei incins. Se intorc usor pe partea cealalta cu o paleta. Se servesc alaturi de puiul cu lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie si crochete de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ghimbir, miere si lamaie