Pui cu lamaie la cuptor

de Doralinda in Pui, 22 Mai 2013 | 13655 vizualizari

 

In Grecia, se foloseste foarte multa lamaie dupa cum se stie, deci chiar daca pare foarte acra reteta, nu va speriati, nu este! La aceasta reteta, de fapt se foloseste un pui intreg, dar cum la mine doar copiii mananca pui, am preparat doar pulpele.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui (sau un pui intreg)
  • 120 ml zeama de lamaie proaspata
  • sare
  • piper
  • oregon
  • 1-1,5 kg cartofi taiati bucati
  • 110 ml ulei masline
  • 50 gr unt in bucatele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie la cuptor:

Spalati puiul (sau pulpele), scurgeti de apa si puneti intr-un vas ptr cuptor (eu am folosit vas roman). Turnati peste pui jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, sare si piper. Puneti in jurulul puiului cartofii si turnati restul de zeama de lamaie, amestecati putin, dupa care puneti uleiul, sarea, piperul si oregano. Puneti bucatelele de unt deasupra la cartofi, acoperiti tava cu o foaie de aluminiu sau daca aveti roman, cu capacul si lasati la cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 1 ora si jumatate.

Cu 15 minute inainte de a se termina timpul, descoperiti si lasati sa prinda o culoare aurie. In timpul coacerii, verificati daca e nevoie de putina apa ( in vas roman, nu e nevoie). NU puneti de la inceput apa, lasati intai sa fiarba in zeama lui cu lamaia si untul.

TIPS-URI

1

daca doriti mai crocant, la sfarsit cand descoperiti vasul, puteti ungeti cu putina miere de albine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui crocant la cuptor