Pui cu fasole galbena la cuptor

de Sylvia in Pui, 1 Feb 2010 | 15611 vizualizari

 

Astazi va propun o mancare sanatoasa cum fac eu de obicei :) . Prefer sa gatesc cat de des este posibil la cuptor, mai ales in vasul roman pentru ca mancarea isi pastreaza foarte bine aroma si iese foarte frageda.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame fasole pastai galbena ( congelata am pus eu e mai buna decat cea la conserva) ,
  • 100 grame de morcov ,
  • 100 grame ardei rosu,
  • 50 grame de brocoli,
  • cateva frunze de telina,
  • un catel de usturoi,
  • 2 pulpe si un piept de pui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu fasole galbena la cuptor:

  Punem bucatile de pui  (eu am pus pt mine 2 pulpe , am mai pus cateva in plus pt cine a mai vrut sa guste )  intr-un vas termorezistest ( am folosit vasul roman ) si turnam peste el un amestec facut din 200 ml apa , o lingura ulei de masline, putina sare,   piper, boia, ierburi aromate ( eu am pus telina ca imi place combinatia cu fasole galbena.

  Acoperim vasul cu capacul lui si in lasam la cuptorul preincins la 230 de grade pentru 30 de minute, eu am avut pui fermier ( asa se numeste aici in Franta) e echivalentul puiului de casa.

   Dupa 30 de minute scoatem vasul si adaugam legumele si catelul de usturoi zdrobit, mai completam cu putina apa daca trebuie. In vasul roman scade mai putin apa, daca faceti in vas de yena poate trebuie sa mai completati putina apa.

  Acoperim si mai lasam la cuptor inca 20 de minute la 220 de grade. Apa scade incet, trebuie sa ramana foarte putina , si puiul se rumeneste usor.  A fost un meniu delicios, si usor de realizat.

TIPS-URI

1

Vasul roman trebuie tinut 30 de minute in apa inainte de utilizare ca sa emane in cuptor aburii in care pregateste mancarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fasole galbena la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sylvia 1

03.02.2010, 17:50

Sa ne zici cum a iesit

Adinacarla 1

03.02.2010, 22:58

Sylvia chiar a iesit mai bine decat ma asteptam...e chiar foarte buna...sigur am sa mai fac...

Irina 1

04.02.2010, 00:22

Imi plac culorile din farfuria ta, Sylvia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu mozzarella