Pentru iubitorii de acest condiment o reteta de pui delicioasa. Din pacate pozele nu sunt reusite si nu spun foarte mult despre gustul pur si simplu delicios..Totusi va postez aceasta reteta si va recomand sa o incercati. De fapt eu am invatat sa fac cu mult mai multe ingrediente, dar lipsind aseara, am facut doar cu mere. Eu va pun reteta completa.
Portionam puiul in bucati potrivite.
Taiem ceapa (nu ff marunt) si o punem in cratita la calit in ulei de masline. Adaugam morcovul, ardeiul si cateii de usturoi, taiati bucati nu foarte mici. Lasam sa se inmoaie putin si adaugam bucatile de carne. Adaugam o lingura pasta de rosii sau de ardei rosu, sare, piper, merele, bananele, taiate si ele cuburi si rondele mai mari (merele se pun cu coaja). Adaugam apoi vinul, curry dupa gust (eu am pus cca 4 linguri dar eu va sfatuiesc sa puneti intai mai putin si apoi adaugati pana aveti gustul dorit, dar trebuie sa aiba un gust puternic la final). Punem apa si lasam sa fiarba bine puiul acoperit cca 1-1,20 ore (pana puiul este bine fiert si fraged). Scoatem bucatile de pui afara si pasam sosul cu blenderul, sa devina un sos nu foarte gros. Adaugam laptele de cocos si punem inapoi bucatile de pui. Mai lasam cca 5 minute, gustam de sare, chili, curry...
Servim cu orez alb.