Pui cu cartofi noi la cuptor

de Rocsi in Pui, 25 Iun 2012 | 4648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 2 cepe verzi
  • 2 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 foaie dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi noi la cuptor:

Spalam pulpitele de pui si le taiem pe jumatate. Cartofii ii spalam si ii radem de coaja sub robinetul de apa.  Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Rosia o spalam  si o taiem felii rotunde. Usturoiul il curatam si il pisam.

Ungem o tava cu  unt. Intr-un bol amestecam uleiul, zeama de lamaie, sare, piper,boiaua de ardei, busuiocul  si usturoiul pisat. Amestecam bine pana obtinem o pasta, iar cu acest amestec ungem pulpele. Le asezam in tava, iar intre ele punem  cartofii curatati, pe care ii condimentam cu sare si piper. Deasupra punem ceapa verde si felii de rosii. Rupem si frunzele de dafin peste pui si catofi. Adaugam o cana de 1 1/2 cana apa, acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins.

Lasam totul la foc potrivit cam 60-70 de minute. La sfarsit scoatem staniolul si mai lasam 10 minute, dar mai ridicam putin temperatura.

Cand este gata scoatem sa se racoreasca putin si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Copanele dulci-picante