Pui cu cartofi la cuptor

de ony in Pui, 11 Dec 2010 | 5696 vizualizari

 

am vazut reteta pe discovery travel si am zis sa o incerc ;cu mici modoficari pt ca nu am dispus de toate ingredientele

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 3 pulpe pui
  • sare
  • piper
  • 2 capatani usturoi
  • verdeturi uscate
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri miere
  • ulei
  • 1 lingura mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi la cuptor:

se curata cartofii si se taie in felii grosute;separat se face un amestec de ulei,verdeturi uscate,condimente,sare,piper si o capatana de usturoi tocat si o lingura de zeama de lamaie;se pun cartofii in aceasta compozitie si se amesteca bine.

se incinge cuptorul  ,se pune hartie de copt intr-o tava si se aseaza cartofii,se introduc la cuptor pentru copt.

pulpele se spala,se curatasi se lasa deoparte pana facem urmatorul amestec:

2 linguri cu miere se amesteca cu o lingura de mustar,cu o capatana de usturoi tocata,verdeatza uscata,condimente si boia de ardei dulce,sare,piper; se ung pulpele f bine cu acest mix,si se pun in tava (eu am folosit vas roman). inainte de a le introduce la cuptor se presara peste ele din belsug un mix de verdeturi uscate,pentru aroma. se lasa la copt pana se fragezeste carnea,spre sfarsit se intorc si pe cealalta parte ca sa nu ramana uscate deasupra.

se servesc alaturi de cartofii copti si de muraturi,sau orice altceva doriti.

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si conopida in vas roman