am vazut reteta pe discovery travel si am zis sa o incerc ;cu mici modoficari pt ca nu am dispus de toate ingredientele
se curata cartofii si se taie in felii grosute;separat se face un amestec de ulei,verdeturi uscate,condimente,sare,piper si o capatana de usturoi tocat si o lingura de zeama de lamaie;se pun cartofii in aceasta compozitie si se amesteca bine.
se incinge cuptorul ,se pune hartie de copt intr-o tava si se aseaza cartofii,se introduc la cuptor pentru copt.
pulpele se spala,se curatasi se lasa deoparte pana facem urmatorul amestec:
2 linguri cu miere se amesteca cu o lingura de mustar,cu o capatana de usturoi tocata,verdeatza uscata,condimente si boia de ardei dulce,sare,piper; se ung pulpele f bine cu acest mix,si se pun in tava (eu am folosit vas roman). inainte de a le introduce la cuptor se presara peste ele din belsug un mix de verdeturi uscate,pentru aroma. se lasa la copt pana se fragezeste carnea,spre sfarsit se intorc si pe cealalta parte ca sa nu ramana uscate deasupra.
se servesc alaturi de cartofii copti si de muraturi,sau orice altceva doriti.
pofta buna!!!