O reteta delicioasa pe care v-o recomand cu caldura.
Piccata este un fel de mâncare italiană făcută inițial din carne de vită.
Va prezint o variantă cu carne de pui numita Piccata Romana.
Pregătirea ei este foarte simplă și foarte rapidă, iar rezultatul este un deliciu gustativ.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/pui-cu-ardei-si-smantana-piccata-romana.html
Se curata si se toaca marunt ceapa.
Tăiați baconul bucățele.
Spălați, curatatati ardeii și tăiați-i lamele.
Se prăjește ceapa și baconul într-o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare.
Tăiați pieptul de pui în cuburi.
În aceeași tigaie, puneti cuburile de pui langa bacon.
Puneti piper, sarati foarte puțin caci baconul este deja sarat.
Colorați puiul, adăugați ardeii și reveniti totul impreuna timp de 3 minute.
Curatati carnatul de piele si taiati-l feliute.
Am pus totul într-o cocota, am adăugat 50 ml de apă.
Acoperiti si gatiti timp de aproximativ 20 de minute la foc mediu.
Se pune smantana, se amesteca si gatiti la foc mic fara capac timp de 6 minute.
Se presara deasupra arpagic si patrunjel tocat.