Pui calabrese

de Rocsi in Pui, 29 Iun 2020 | 6346 vizualizari

 

Cum am vazut aceasta reteta distribuita pe pagina Betei, am vizionat-o, mi-am dat seama ca o sa ne placa si am pregatit-o si eu! Se face rapid, deci se poate prepara si in sezonul cald si poate fi servit acest fel simplu, cu un piure sau o salata. Sa o incercati si voi si o sa va convingeti cat de buna poate fi!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui si jumatate dezosat
  • 300 gr rosii cherry (eu am folosit congelate)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 250 gr mozzarella
  • 4-5 crengute patrunjel verde (sau busuioc verde)
  • 1 lingura cu varf parmezan ras
  • 100-150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui calabrese:

Spalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti bucatile de pui. Le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit. Adaugati usturoriul curatat si pisat, apoi rosiile cherry (daca folositi rosii cherry proaspete, atunci le taiati pe jumatate). Le mai sotati 2-3 minute, apoi turnati 100 ml de vin alb (150 daca folositi rosii prospete) si amestecati. Puneti parmezanul ras, mai lasati 3-4 minute pe foc, sa se mai evapore din lichid. La final presarati patrunjel verde, tocat marunt( sau busuioc).

Asezati bucatile de pui cu tot cu rosii si lichid intr-un vas de ceramica.

Mozzarella o taiati felii, o asezati peste pui.

Introduceti vasul in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 20-25 de minute.

Mozzarella trebuie sa se topeasca, iar deasupra sa se faca o crusta aurie.

Cand este gata, il scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 minute, apoi este gata de servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui calabrese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada din pui, la tigaie