Sincer va spun...sunt cele mai gustoase si mai pufoase gogosi pe care le-am mancat pana acum :))) din ingredientele de mai jos mi-au iesit peste 50 de bucati ...acum nu va ganditi ca le-am mancat deja :-s :)) va astept si pe voi >:D
Drojdia se dizolva in putina apa calda cu o lingurita de zahar.
Intr-un vas separat, amestecam apa calda, zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom pana cand zaharul se dizolva.
Punem faina intr-un lighean peste care adaugam maiaua(drojdia amestecata cu zaharul si apa calduta) dupa care adaugam si compozitia din vasul separat si framantam bine.
Aluatul se lasa la crescut cca 1 ora dupa care intindem foi si taiem cu paharul pt a da forma gogosilor. Dupa ce am taiat cu paharul si am dat forma, mai lasam aprox 15-20 de min sa creasca.
Gogosile le prajim in uleiul bine incins, apoi le pudram cu zahar pudra.