O idee pentru un aperitiv gustos si foarte pufos cu un mijloc cremos din branza topita si ardei sau cu buline de masline. Foarte bun si simplu!
Se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare.Apoi se adauga si galbenusurile si se omogenizeaza totul cu grija.
Adaugam si o lingurita de malai amestecat cu un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar(puteti folosi in loc un pliculet de praf de copt daca vreti).
Se adauga si uleiul si se amesteca usor.Se pune in ploaie si faina si condimentul.Cand e gata aluatul nostru pufos plin de mici bule de aer se unge tava de briose cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina sau daca aveti puteti folosi hartiute speciale.
Se pune din compozitie dar pana mai sus un pic de jumatate din forma, nu umplem de tot.Adaugam acum bucatele de masline in unele iar in altele cate o bucatica mica de branza topita in care am infipt o bucatica mica de ardei rosu.
Peste acestea dam un praf usor de faina si turnam iar cate o lingura doua de compozitie pana se acopere.
Se coc la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 25 de minute.Se presara alunele si susanul cu putin inainte de a le scoate din cuptor