Pentru caramel, pune intr-o cratita zaharul cu apa fierbinte si lasa sa fiarba pana cand se va obtine o culoare inchisa a caramelului, aprox. 20 minute.Dupa acesta, toarna repede caramelul intr-un vas termorezistent de aprox. 1,5 litri, rotind apoi usor vasul pentru a fi imbracat in caramel.
Incalzeste cuptorul la 200⁰C .Pentru pudding, unge feliile de panettone cu crema de ciocolata cu alune, pe ambele parti.Aseaza feliile unse in vasul cu caramel.
Intr-o cratita amesteca cacaoa, cu 80 gr zahar brun, siropul de ciocolata, esenta de alune de padure, amidonul alimentar si 100 ml lapte rece.Pune cratita pe foc apoi adauga restul de lapte.Lasa amestecul sa dea intr-un clocot apoi lasa-l sa fiarba usor 2 minute, amestecand continuu, pana cand incepe sa se ingroase.Toarna aceste amestec peste feliile de panettone din vas.Presara pudding-ul cu 20 gr zahar brun ramas si da-l la copt 30-35 minute.Serveste pudding-ul cald sau rece.