Pudding cu mere si sos caramel

de laylalala in Torturi, 29 Apr 2010 | 9316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pudding
  • 175 gr unt moale
  • 4 mere, curatate de coaja si cotor, apoi taiate cubulete
  • 130 gr zahar 
  • 50 gr nuci, prajite si tocate mare
  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita praf de copt
  • Pentru sos caramel
  • 175 gr zahar
  • 100 gr unt, topit
  • 200 gr smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pudding cu mere si sos caramel:

Topeste 25 gr unt intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se caramelizeaza merele.Lasa amestecul sa se raceasca, apoi inglobeaza nucile.

Pentru sos, caramelizeaza zaharul, apoi adauga untul topit si smantana si amesteca bine.Lasa sosul sa mai fiarba 2 minute apoi pune-l deoparte.

Torna amestecul cu mere intr-un vas cu capacitatea de 1.5 LToarna deasupra o treime din sosul caramel, apoi pune totul deoparte.
Intr-un vas, bate untul si zaharul ramas pana ce devine cremos. Adauga ouale,cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.Amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi inglobeaz-o in amestecul cu unt.Toarna amestecul obtinut peste merele din vas si niveleaza suprafata acestuia.Acopera vasul cu o foaie de copt, apoi cu una de aluminiu si lega-le bine cu o ata mai groasa, apoi taie excesul de foaie de copt si aluminiu.Aseaza vasul intr-o cratita mare si toarna in cratita apa fiarta pana ce ajunge la jumatatea vasului.Acopera cratita cu un capac si pune-o pe foc mic.Lasa puddingul sa fiarba timp de 1h 30 minute, adaugand apa daca mai este nevoie.

Lasa puddingul sa stea 2 minute inainte de a-l intoarce pe o farfurie si serveste-l cu restul de sos caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding cu mere si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars