Desert tort de biscuiti,ciocolata si frisca

de Corinuta in Torturi, 25 Iul 2010 | 64174 vizualizari

 

Pentru ca ne plac mult biscuitii cu budinca si pentru ca am vazut asa ceva pe site-ul preferat al Mihaelei :) http://cafechocolada.blogspot.com/, nu puteam sa nu-l fac si eu!

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti petit beurre
  • 700 ml lapte
  • 1 budinca de ciocolata
  • 3 linguri de zahar
  • 70 g unt
  • 100 g ciocolata menaj
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti,ciocolata si frisca:

Se face o budinca din 500 ml lapte, zaharul si praful de budinca. Se ia de pe foc cand e gata si se amesteca cu ciocolata menaj si untul amestecand in continuu. 

Intr-o tava de intinde o folie alimentara. Se incalzeste putin laptele ramas si se inmoaie pe rand biscuitii in el, cam 6-7 secunde. Se asaza biscuitii inmuiati pe folia alimentara si se ung cu budinca. Se pune al doilea rand de biscuiti, apoi iar budinca si tot asa pana se termina biscuitii si budinca.

Se acopera tortul cu folie alimentara si se pune la frigider cel putin 2 ore. Cand se scoate din frigider, se indeparteaza folia alimentara si se rastoarna pe un platou.

Se bate bine frisca si se intinde peste tort. Apoi se poate portiona si servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti,ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie