Nuca se prajeste putin (cateva minute lasata intr-o tava la cuptor cat sa isi ia un pic aroma de prajit) si se macina.
Intr-un vas se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma/crema tare (este de preferat intr-un castron emailat, daca nu se varsa compozitia intr-o craticioara). Castronul/craticioara se aseaza deasupra unei oale in care fierbe apa si se amesteca cu telul continuu pana compozitia se ingroasa astfel incat sa nu curga de pe tel (cca 10 min timp in care compozitia devine fierbinte). Se adauga nuca macinata si se ameseca bine. Apoi se inlatura cratita de pe foc si se adauga esentele.
Se ia din compozitie cate o lingurita (cam cat o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pana la sfarsit) si se aseaza in tava, sub forma rotunda.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coc la foc mic cca 30 min.
1
Nu se deschide cuptorul 15 minute, astfel vor creste bine si vor plesni la suprafata.
2
Se pastreaza intr-o cutie metalica inchisa.