Prajiturele cu miere, lapte si cacao

de _Alina_ in Prajituri, 11 Ian 2013 | 3831 vizualizari

 

Prima reteta postata pe bucataras anul acesta! Am facut de Craciun aceste prajiturele, dar merg de minune si acum langa o cana de lapte cu cacao :P

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina (plus extra pentru intins aluatul)
  • 250 ml lapte
  • 1 ou (marimea L)
  • 1 lg ulei
  • 110 g miere poliflora
  • 35 g cacao
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • coaja de la o portocala
  • .............
  • Zahar pudra
  • Frisca (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu miere, lapte si cacao:

1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte).

2. Amestecam  faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins cu otet. Framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios.

3. Pudram aluatul cu faina, il acoperim cu o folie alimentara si il lasam la temperatura camerei 30-45 min.

4. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

5. Impartim aluatul in doua. Pudram suprafata de lucru si intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 0.5-0.8 mm.

6. Taiem aluatul cu ajutorul unor forme pentru biscuiti (eu am un set in forma de steluta, cu marimi diferite).

7. Transferam (cu grija) biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu alta hartie de copt, iar desupra punem o alta tava ca sa se coaca uniform (e bine sa aveti tavi care sa se potriveasca perfect... eu nu am avut si n-au iesit asa cum am sperat).

8. Introducem tava in cuptor 15-20 min.

Din cealalta jumatate de aluat am format bile, care mai apoi le-am tavalit prin zahar pudra, le-am pus intr-o alta tava si am bagat in cuptor.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Dupa ce scoatem din cuptor, lasam sa se mai racoreasca, apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu miere, lapte si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Sărutul Sultanului"